Open Coffee als netwerkevenement succes


Open Coffees als gratis netwerkevenement groot succes

De Open Coffees zijn een immens succes.
Wat startte als een netwerkevenement in de Kempen breidde ondertussen uit naar Open Coffees in Antwerpen, Gent, Brussel, Mechelen, Brugge, Roeselare, Hasselt, Leuven en tal van andere steden.

 

“Ik begrijp perfect waarom mensen de Open Coffee zo’n leuke bedoening vinden en waarom het aanslaat”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork die de Open Coffee in Antwerpen en Gent organiseert. De Open Coffees gaan daar door bij de plaatselijke Regus centers op de Keyserlei nr 5 (Antwerpen) en de Zuiderpoort (Gent).

 6 Redenen waarom Open Coffees zo’n succes kennen.

  1. Het evenement is gratis voor alle ondernemers, zelfstandigen of bedrijven die hun professioneel netwerk willen uitbreiden.
  2. Je hoeft je zelfs niet op voorhand te registreren als je dit niet wil.
  3. Je hoeft evenmin lid te zijn zoals bij andere netwerken als Unizo of Voka
  4. Tenslotte leer je er op 2 uur enorm veel interessante mensen kennen.
  5. Dit alles maakt dat de Open Coffee zeer laagdrempelig is en toegankelijk wordt voor iedereen.
  6. De Open Coffees gaan door in de ochtend. Meestal beginnen ze om 8 uur en eindigen ze om 10 uur. Dan heb je daarna nog voldoende tijd om al je andere werk te doen.

Bij een aantal Open Coffees krijg je achteraf zelfs de aanwezigheidslijst toegestuurd zodat het voor jou makkelijker wordt om contact op te nemen zelfs al heb je mekaar maar heel even gesproken.

Jezelf kort voorstellen.

Bij de Open Coffee waarbij Freelancenetwork de host is, krijgt iedereen de kans om zich heel kort voor te stellen. Zo weet je als deelnemer direct wie er is en kun je na het presentatierondje de personen aanspreken.

Durf afscheid nemen.

“Toen ik vroeger ging netwerken, durfde ik vaak geen afscheid nemen. Ik kwam zoveel boeiende mensen tegen dat ik de tijd vergat en een half uur bleef babbelen”, zegt Michel Piedfort.

“Eigenlijk is dat niet de bedoeling. Het is net de bedoeling om zoals bij speed dating snel kennis te maken en zo veel mogelijk mensen te leren kennen. Als het contact goed is en je kunt iets voor mekaar betekenen, dan bel je best achteraf voor een afspraak."