Hersenspinsels van een start-up #23 - Het verslag


Het zit erop. Het begin is gemaakt. En wat een begin. Vorige week beschreven we het event, hoe de dag verliep, hoe we ons voelden. Al die dingen die beter konden, die goed gingen, die we voor een volgende keer anders gaan doen. Maar lezen is één ding, zien iets anders. Vandaar dat we vandaag, tijdens ons laatste blog, wat foto’s met jullie delen als afsluiter.

Lydia van Houten vertelt over de ontwikkeling van haar brein in aanloop naar het onderwerp vormgeving. Zorg dat de cover van jouw boek eruitziet als een cadeautje. Het is de eerste indruk die mensen van jouw boek krijgen. Zorg ervoor dat je opvalt.

Olga Hoekstra legt uit dat jij zelf het visitekaartje bent van je boek. Laat jezelf daarom ook zien, in boekhandels, op beurzen, op social media.

Jen Minkman heeft ons bijgespijkerd over internationale marketing. Wat zijn de do’s en de don’ts? Welke sites zijn handig?

Blogsters Caroline Kuiper en Moon Kager van Mustreads or Not leggen uit waar zij op letten als ze recensies schrijven. Belangrijk: laat de schrijver in zijn waarde. Als je het boek niks vindt, wie zegt dat het aan de schrijver ligt en niet aan jouw smaak? Wees dus respectvol en geef dan gewoon aan dat het boek jou niet ligt.

Onze bezoekers zijn erg enthousiast en genieten zichtbaar.

Wendy Brokers vertelt hoe zij na het winnen van een schrijfwedstrijd haar eerste boek schreef. En hoe zij opviel bij een grote uitgeverij. Haar motto: het slechtste wat je schrijft is nog altijd beter dan het beste wat je nooit geschreven hebt. Wil je schrijven? Schrijf dan!

Maria Genova vertelde eerste een en ander over zichzelf, haar werk en haar boeken, waarna ze interactief met de zaal aan de slag ging. Een aantal schrijvers in de zaal pitchte zijn of haar boek en kreeg daar gerichte feedback op van Maria. Tips waar eenieder weer mee aan de slag kan.

Onze goedgevulde goodiebag.

De complete sprekersgroep met v.l.n.r.: Heleen Engwerda, Moon Kager, Anneke Kleine Staarman, Olga Hoekstra, Wendy Brokers, Lydia van Houten, Caroline Kuiper, Jen Minkman en Maria Genova.

Het boekevent van… 2019!

Uiteraard gaan we verder.

Dat schreven we vorige week natuurlijk al. Deze week mailen we een vragenlijst naar alle deelnemers en sprekers, waarin we vragen wat ze van het event vonden. Hoe was het programma, wat kunnen we verbeteren? Met al deze informatie gaan we vervolgens aan de slag. We geven onszelf deze keer nog meer tijd om alles te organiseren en hebben zelf ook al wat verbeterideetjes. Geweldig, omdat we er op deze manier wekelijks mee bezig zijn, maar voorkomen dat we er teveel tijd in stoppen. Wil je ons avontuur blijven volgen? Wat leuk! Volg dan onze Facebook-pagina Get inspired by books. Hier delen we alle nieuwtjes. Wie weet zien we jou volgend jaar ook op ons event!

En als laatste, deze prachtige afsluiter die o zo waar is:

Anneke Kleine Staarman komt uit Haarlem en is schrijfster van de roman De herkansing, die ze in eigen beheer heeft uitgegeven. Ze is momenteel bezig met haar tweede roman.

Heleen Engwerda komt uit Leeuwarden en heeft een eigen bedrijf, Hé Communicatie. Haar passie voor boeken uit zich niet alleen in haar werk, maar ook op haar boekenblog Boekenrupsjenooitgenoeg.

Samen starten ze nu met Get inspired by booksElke week doen ze een boekje open over hun ervaringen als start-up. Waar lopen ze tegenaan, welke fouten maken ze en wat moet er allemaal geregeld worden?